Βρήκαμε 0 Αποτελέσματα. Δείτε τα αποτελέσματα
Προχωρημένη Αναζήτηση
βρήκαμε 0 Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα αναζήτησης

Πώς θα βρείτε το τέλειο σπίτι

αναρτήθηκε από ενοικιαστής επί 13/01/2020
| 0

Τώρα που είστε έτοιμοι να αγοράσετε η να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα και να βρείτε σπίτι, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βρείτε ένα διαμέρισμα που ταιριάζει στις επιθυμίες σας, στις απαιτήσεις σας αλλά και στις δυνατότητές σας ώστε να το αποκτήσετε. Ξεκινήστε από την παραδοχή ότι τέλειο διαμέρισμα δεν υπάρχει. Υπάρχει, όμως, ιδανική επιλογή σπιτιού, είναι διαφορετική για τον καθένα και βασίζεται στη σχέση: τι διαμέρισμα απέκτησα – πόσο πλήρωσα γι αυτό. Για να επιλέξετε ένα διαμέρισμα με τον καλύτερο τρόπο μπορείτε να εφαρμόσετε τη μέθοδο του αποκλεισμού για να βρω σπίτι για ενοικίαση .

Αγοράστε ό,τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά για να βρείτε σπίτι


Είναι εύκολο να κάνετε υπέρβαση του προϋπολογισμού σας κατά την αγορά ενός σπιτιού, που δικαιολογημένα θέλετε να είναι το καλύτερο που μπορείτε να αγοράσετε. Εξετάστε τα οικονομικά σας, έχοντας κατά νου τις τρέχουσες και τις μελλοντικές δαπάνες. Είναι πιο έξυπνο να αγοράσετε ένα διαμέρισμα, που μπορείτε εύκολα να συντηρήσετε, παρά κάποιο για το οποίο θα πιεστείτε πολύ. Μείνετε προσγειωμένοι και θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτες οικονομικές υποχρεώσεις και προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αργότερα.

Επιλέξτε περιοχή για να βρείτε σπίτι


Η περιοχή που βρίσκεται ένα διαμέρισμα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ένα διαμέρισμα που βρίσκεται σε έναν πολυσύχναστο, θορυβώδη δρόμο μπορεί να είναι λιγότερο ευχάριστο, σε σχέση με κάποιο που βρίσκεται σε μια ήσυχη, απομονωμένη τοποθεσία. Επιπλέον, ένα διαμέρισμα σε προάστιο, όταν έρχεται η ώρα να μεταπωληθεί, είναι πιθανό να αξίζει περισσότερο από ένα σε μια πολυσύχναστη περιοχή. Γι΄αυτό, θεωρήστε την τοποθεσία ενός σπιτιού πιο σημαντική από ένα θεαματικό εσωτερικό χώρο. Όταν αγοράζετε ένα διαμέρισμα, αγοράζετε επίσης μια γειτονιά, γι’ αυτό σκεφθείτε αν και αυτή σας ταιριάζει. Σίγουρα, μπορεί να σας αρέσει το ίδιο το διαμέρισμα, αλλά οι γείτονες της διπλανής πόρτας ή το σχολείο απέναντι μπορεί να είναι πάρα πολύ ενοχλητικά για σας. Επίσης, εξετάστε αν σας αρέσει η αισθητική της συγκεκριμένης γειτονιάς και αν μπορεί να σας προσφέρει ό, τι χρειάζεστε. Είναι καλύτερο να βρείτε ένα διαμέρισμα σε ενα μέρος που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας. Η άμεση πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς, η απόσταση από τον την εργασία σας, η ύπαρξη στο μέρος σχολείων ή εμπορικών καταστημάτων, καθώς και η απόσταση από την περιοχή σπιτιών συγγενών και φίλων είναι παράμετροι που θα πρέπει να επηρεάσουν την απόφασή σας.

Ποιοτικά χαρακτηριστικά για να βρείτε σπίτι


Η κάλυψη των στεγαστικών σας σχετίζεται άμεσα με την επιφάνεια σε τετραγωνικά του σπιτιού, τον αριθμό και τη χρήση των δωματίων, τον όροφο, τη θέση στάθμευσης και τους αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης, ο προσανατολισμός του, ο αριθμός και το μέγεθος των μπαλκονιών, η θέα, το τζάκι αλλά και η διαρρύθμιση, η διακόσμηση και η επιλογή των υλικών κατασκευής, αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ποιότητα μιας κατοικίας.

Χρόνος παράδοσης για να βρείτε σπίτι


Προσδιορίστε το χρόνο στον οποίο είναι αναγκαίο να κατοικήσετε το νέο σας διαμέρισμα. Αν είναι υπό κατασκευή μπορεί να πάρει έως και 1 έτος μέχρι να παραδοθεί. Αν κατοικείται πρέπει να υπολογίστε το χρόνο που απαιτείται για να εκκενωθεί από τους κατοίκους, καθώς επίσης και το χρόνο για να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές και ανακαινίσεις. Σε όλα αυτά προσθέστε περισσότερο από 1 μήνα για την υπογραφή των οριστικών συμβολαίων ενοικίασης.

Μακροχρόνια εγκατάσταση για να βρείτε σπίτι


Όταν ψάχνετε για ένα διαμέρισμα, ψάξτε για κάποιο που θα είναι ιδανικό ώστε να μείνετε σ΄αυτό πολλά χρόνια – τουλάχιστον πέντε έως επτά έτη. Η αγορά και στη συνέχεια η μετακόμιση σε ένα νέο διαμέρισμα, απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια και αν προσθέσετε και τα έξοδα που απαιτούνται θα διαπιστώσετε ότι το κόστος είναι μεγάλο. Η διαμονή σας σε ένα διαμέρισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτά τα πρόσθετα έξοδα. Αναζητήστε κάποιο που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας και στις αλλαγές της ζωής σας, όπως για παράδειγμα στην άφιξη ενός μωρού. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε ένα διαμέρισμα που είναι αρκετά μεγάλο ώστε να ανταποκριθεί στις αναμενόμενες μελλοντικές σας ανάγκες, τότε αναζητήστε αυτό που θα σας επιτρέψει να το αξιοποιήσετε αργότερα αλλάζοντας τον τρόπο χρήσης κάποιων δωματίων. Εξετάστε πώς κάποια δωμάτια μπορούν να σας διευκολύνουν, έτσι ώστε το διαμέρισμα να παραμένει εξαιρετικά λειτουργικό για εσάς στο πέρασμα του χρόνου.

Τύπος κατοικίας για να βρείτε σπίτι


Σκεφτείτε ποιο στιλ σπιτιού σας ταιριάζει καλύτερα: μια μονοκατοικία, ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία ή ένα διαμέρισμα σε συγκρότημα κατοικιών. Δεν έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και δεν ταιριάζουν σε κάθε ιδιοκτήτη, για παράδειγμα μια οικογένεια ίσως προτιμά τη διαμονή της σε μονοκατοικία ενώ ένας εργένης σε ένα μικρό διαμέρισμα. Είναι ωραίο να αποκτήσετε ένα διαμέρισμα που είναι καινούριο, όμως τα νεόδμητα δεν είναι πάντα τα καλύτερα. Εξετάστε και τα παλιά σπίτια και μην τα απορρίπτετε λόγω παλαιότητας της κατασκευής. Σε κάποια από αυτά μπορεί να μην σας αρέσει η διακόσμηση που έχει αποφασίσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ίσως όμως διαθέτουν έναν τέτοιο υπόγειο χώρο ή μια τέτοια αυλή που ένα νέο διαμέρισμα δεν μπορεί να έχει.

Πρώτα «βρείτε σπίτι» και μετά επένδυση


Όταν αγοράζετε ένα διαμέρισμα, μην σκέφτεστε μόνο τα χρήματα που θα αποκτήσετε αν κάποια στιγμή το πουλήσετε. Ένα διαμέρισμα είναι ακριβώς και κατά κύριο λόγο ένα «διαμέρισμα», και όχι μια επένδυση. Έτσι, πρώτα σκεφτείτε ότι αγοράζετε ένα μέρος που θα ζήσετε σ’ αυτό και ύστερα σκεφτείτε την αξία μεταπώλησής του. Άλλωστε η πρόβλεψη και η εκτίμηση της μελλοντικής αξίας του ακινήτου είναι αρκετά δύσκολη για τους εμπειρογνώμονες και άρα πολύ περισσότερο για το μέσο αγοραστή σπιτιού.

Προγραμματισμένα έργα για να βρείτε σπίτι


Αναζητήστε πληροφορίες για προγραμματισμένα έργα στην περιοχή, τα οποία είναι δυνατό να δώσουν υπεραξία στο ακίνητό σας ή σε αντίθετη περίπτωση να το υποβαθμίσουν οπότε θα επηρεαστεί και η αξία μεταπώλησής του.

Εξετάστε τη δομή και όχι τη διακόσμηση για να βρείτε σπίτι


Μη δίνετε πολύ μεγάλη σημασία στη διακόσμηση και μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τον αρχικό σας ενθουσιασμό. Αν η διακόσμηση είναι πολύ ελκυστική μπορεί να καλύπτει κάποια προβλήματα που δεν μπορείτε να δείτε, ενώ αν δεν είναι της αρεσκείας σας μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά.

Πρακτικότητα και μεθοδικότητα για να βρείτε σπίτι


Μην σπαταλάτε χρόνο και κόπο εξετάζοντας σπίτια που εκ των προτέρων γνωρίζετε ότι δεν ικανοποιούν τις στεγαστικές σας ανάγκες. Κρατήστε σημειώσεις σχετικές με τα χαρακτηριστικά των σπιτιών που έχετε δει. Ζητήστε τη βοήθεια συγγενών, φίλων ή ειδικών και μη διστάσετε να επισκεφθείτε το υποψήφιο για αγορά διαμέρισμα όσες φορές είναι απαραίτητες ώστε να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Συγκρίνετε τις αγγελίες